Cezaevi müdürlerinin cep telefon görüşmelerine düzenleme

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cepten resmî görüşmeye Sayıştay düzenlemesi

Cezaevlerinin yönetimiyle ilgili cep telefonuyla yapılan konuşmaların faturalarına, Sayıştay tarafından belli bir düzenleme getirildi. Sayıştay, cumhuriyet başsavcıları ve cezaevi müdürlerine Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından alınan cep telefonlarının faturalarının, cezaevlerindeki iş yurtları bütçesinden ödenemeyeceğini kararlaştırdı.

Bu konuda yapılan bir başvuruyu inceleyen Sayıştay Temyiz Kurulu, cumhuriyet başsavcıları ve cezaevi müdürlerinin telefonla yaptıkları resmi konuşmaların, "cezaevlerindeki iş yurdu ve çalışmalara ait görüşme niteliğinde değerlendirilemeyeceği" kararına vardı. Yüksek kurul, bu nedenle cumhuriyet başsavcı ve cezaevi müdürlerinin resmi amaçla yapmış oldukları bu konuşmalara ait telefon faturalarının, cezaevleri iş yurtları bütçesinden karşılanmasının kanuna aykırı olduğuna karar verdi.

Kararın gerekçesinde, söz konusu bu telefonlara ait resmi nitelikli görüşme ücretlerinin iş yurtlarından değil, başsavcı ve cezaevi müdürlerine cep telefonlarını sağlayan Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından karşılanması gerektiğinin kanuna daha uygun olacağı kaydedildi. Gerekçede, 1997 tarihinde yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kanunu'na göre, işyurtları bütçesinden ancak, "işyurdu hizmet ve çalışmalarının yürütülmesi ile ilgili her türlü döşeme, demirbaş, makine, techizat, kara, hava ve deniz taşıtları alım, bakım, onarım ve işletilmesi"ne ilişkin tüm giderlerinin yapıla-bileceği belirtildi.

Sayıştay'ın bu kararından sonra, iş yurtları tarafından cumhuriyet başsavcısı ve cezaevi müdürlerinin şimdiye kadar yaptığı telefon görüşmelerine ödenen ücretler, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'ndan geri tahsil edilecek.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber